Érdekes újdonságot tesztel az Instagram: az egyik legnagyobb social media platformon megeshet, hogy mostantól csak a saját lájkjainkat láthatjuk.

Régóta kiemelt beszédtéma, hogy a közösségi média milyen hatással van az életünkre: segíti azt, vagy éppen különböző mentális problémák melegágya. 2017-ben a Facebook külön tanulmányt is készített a kérdésről, melyben arra a konklúzióra jutott (természetesen), hogy a közösségi média jobbá teszi az életünket, amennyiben azt megfelelő módon használjuk: vagyis nem ész nélkül görgetünk és lájkolunk.

Jack Dorsey, a Twitter ügyvezetője ennél érdekesebb végkövetkeztetésre jutott: szerinte a követők száma jelentéktelen adat, és ha újból létrehozhatná a Twittert, még az is előfordulhat, hogy nem is tenne bele kedvelési lehetőséget.

A legutóbbi jelek szerint az Instagram pedig valami hasonlón töri a fejét. Bár a lájkolási lehetőség megmaradna, a hangsúly lekerülne róla.

Lájkolni lehetne, de a kedvelések számát kizárólag a posztoló látná.

 

Érdekes megoldás ez: a lájkolás továbbra is az önbecsülés egyik oszlopa lenne, de mégsem tudna ilyen módon működni, hiszen eredményeinket csak a fiók tulaja láthatná.

Apró trükk, de ha az Instagram végül bevezeti az új működési elvet, az gigászi mérföldkő lehet a social médiában. Igaz, a marketingben a mérőszámokra nem lenne nagy hatással.

Az Instagram a jelek szerint finomabban nyúlna a követők számához. Hamarosan új profil-layout is érkezhet, melyben a követők számára sokkal kisebb hangsúly jut, mint korábban.

Ez néhány másodpercig látható is volt a napokban Magyarországon, sikerült is megörökítenünk:

Forrás: Social Media Today