Az Instagram évek óta elérhető iOS-en és Androidon, azonban a Microsoft operációs rendszereit használó felhasználóknak sok babér eddig nem termett.

instagram-beta-windows-phone

Két évvel ezelőtt az Instagram kiadta a Windows Phone áruházban a béta alkalmazását, amely azóta sem hagyta el a tesztelési fázist. A korábbi, Windows Phone 8.1 felhasználók azt a kellemetlen élményt tapasztalhatják most, hogy az applikációt már nem tudják letölteni a készülékeikre.

Az elérhető információk szerint az Instagram BETA a Windows 10 Mobile rendszerű készülékekre elérhető, azonban a korábbi rendszerre már nem tölthető le. Egyelőre nem tudni, hogy ez csak időleges egy új frissítésig, vagy végleg bezárult a hivatalos kapu a régebbi Microsoft operációs rendszerek előtt.

Az Instagram alkalmazása iPhone-on 1 millió felhasználót vonzott kevesebb, mint három hónap alatt 2010 decemberéig. Ezt követően 2012 áprilisában érkezett meg az Android támogatás. A WP8.1 felhasználók a jövőben a nem hivatalos klienseket használhatják, mint amilyen a 6tag.