Földrajzi területhez igazított riasztásokat tesztel az Instagram, ami elsősorban eltűnt gyerekekre és személyekre hívja fel a figyelmet, és esetleges gyerekrablás során is riasztja a környéken tartózkodókat. 

A figyelmeztetések a gyermekre vonatkozó adatokat tartalmaznak, beleértve a fényképet, a leírást, az esetleges elrablás vagy eltűnés helyét és minden egyéb rendelkezésre álló információt. A felhasználók ezután válaszolhatnak a figyelmeztetésekre, ha bármilyen információval rendelkeznek, miközben megoszthatják a riasztást barátaikkal, hogy elősegítsék a hír terjesztését.

A Meta 2015-ben egy hasonló folyamatot vezetett be a Facebookon, ami azóta értékes információk megosztásához vezetett, és segített több eltűnt gyereket is megtalálni. 

A riasztás a következő néhány héten belül 25 országban lesz elérhető, ezek: Argentína, Ausztrália, Belgium, Bulgária, Kanada, Ecuador, Görögország, Guatemala, Írország, Jamaica, Korea, Litvánia, Luxemburg , Malajzia, Málta, Mexikó, Hollandia, Új-Zéland, Románia, Dél-Afrika, Tajvan, Ukrajna, az Egyesült Királyság, az Egyesült Arab Emírségek és az Egyesült Államok.

Az Instagram azt mondja, hogy azon is dolgozik, hogy a jövőben több országban is kiterjesszék a programot. 

Forrás: Social Media Today