Már többször írtunk arról, hogy az Instagram már nem csupán egy random képmegosztó közösségi oldal, hanem szinte online múzeumként funkcionál. A népszerű közösségi platformon kész vizuális projekteket is megvalósíthatunk, ahogyan azt a sztárok is csinálják mostanában, például Taylor Swift és Beyoncé. Ettől a képzőművészeti Instagram-projekttől azonban most tényleg leesett az internet álla.

Constantin Brâncuși román képzőművész  világhírű művét, A végtelen oszlop-ot most az Instagram-on álmodta újra két sikeres román kreatív, Alex Eftimie és Mihai Botarel. Botarel a New York-i RXM Creative ügynökség társalapítója és kreatívigazgatója.

A projekt maga az Instagram 3 grid-es layoutjára épül, ami bár nem aratott osztatlan sikert a felhasználók körében, de most kiderült, hogy igazán látványos vizuális tartalmakat hozhatunk létre ezáltal. A @TheEndlessColumn  nevű projekt egy jelenleg 834 posztból álló Instagram felület, amiben a hires oszlop végtelensége jelenik meg.

Ahogy lefele görgetünk az oszlop végtelenül folytatódik, és gyakorlatilag a végtelenségig kiegészíthető újabb és újabb posztok feltöltésével. A két kreatív célja az volt, hogy a közösségi médián keresztül ismertesse meg a legfiatalabbakkal is a modern művészet legnagyobb eredményeit. A projekt megvalósításában számos kortárs képzőművész vett részt, és igazán ütős vizuális csavarokat vittek a legendás Brâncuși eredeti elképzelésébe.

Még több művészet az Instagramon:

#Artstagram és a jövő Instagramja?

A szupersztárok így használják az Instagramot:

Mit tanulhattunk Taylor Swift Instagramjából?

Forrás: AdWeek