A Facebook oldalak lájkolása utólag mindig okoz egy kis bosszúságot: az ismerőseid látnak mindent, amit követsz, a barátaid hírfolyamában reklámokat generál és nem ad lehetőséget a tartalmak rendezésére. A Lifehacker segítségével most bemutatunk egy kevésbé ismert Facebook funkciót: az érdeklődési köröket.

Bármely olyan oldalon, amit egyébként lájkolnál, rákattinthatsz a kis fogaskerék jelre az Üzenetküldés („Message”) gomb mellett és kiválaszthatod a Hozzáadás érdeklődési körökhöz opciót. Beállíthatod ezeket a listákat úgy is, hogy csak te lásd őket, így nem lesznek hatással az ismerőseid hírfolyamára.

Egyúttal egy remek lehetőség is adódik arra, hogy rendezd a hírfolyamodat adott témák alapján létrehozott érdeklődési körökkel. Ha egy konkrét témát akarsz áttekinteni, akkor gyorsan megtalálhatod azt a főoldalon balra, az Érdeklődési köröknél listázva.

Egy másik előnye mindennek, hogy az ismerőseid nem látják, mit lájkoltál. Így ha valami olyat kedvelnél, amit előttük nem szeretnél felvállalni, egyszerűen hozzá adhatod az érdeklődési köreidhez úgy, hogy csak te lásd ezeket az oldalakat.

original