Egy igen masszív frissítéssel rukkolt elő tegnap a Snapchat – ráadásul rögtön három új eszközt is tartalmaz, melyek gyökeresen megváltoztatják az alkalmazás alapfunkcióit.

A Mashable jelentése szerint két frissítés a platform kreatív oldalát érinti, míg a harmadik a felhasználók közötti kommunikációra fókuszál.

Backdrops

Az első újítás, az úgynevezett Backdrops lehetővé teszi az animált hátterek készítését snapjeinken – ez a funkció pedig marketing és termékreklám szempontjából is kiválóan alkalmazható.

Hangeffektek

A második frissítéssel lencsék nélkül tudunk hangeffekteket hozzáadni videóinkhoz. A hangtorzító funkció igencsak népszerű a Snapchatterek körében, így jó döntés volt az app részéről, hogy „kettészedte” ezt a beállítást. Ám hamarosan még tovább lép a hangváltoztató effekt: idővel felvehetjük és visszahallgathatjuk saját torzított hangunkat, mielőtt közzétennénk snapünket a nagyvilág számára.

Linkek csatolása a snapekhez

A harmadik és egyben legfontosabb update egy igazi aranybánya, különösen a hirdetők számára, mivel drasztikusan megváltoztatja az alkalmazás eddigi működését. A Snapchat a nem kattintható kontentre épült, vagyis nem irányított át másik weboldalra – a mostani frissítés ezt a korlátot hivatott lebontani, megengedve a linkek csatolását a snapekhez. A változás hatalmas lendületet adhat, főleg az influencereknek, akik ezentúl képesek lesznek támogatni termékeket, szolgáltatásokat, miközben nyomon követhetik teljesítményüket.

Persze csak megfelelő szabályozással:

A FINA-ról posztolna a branded? Csak óvatosan!

Nem tétlenkedik egy percig sem a kis szellem. Múlt héten a Snap Mapet állította csatasorba:

Itt a Snap Map, a Snapchat új szolgáltatása

Forrás: We Are Social Media