Vezetés közben fontos, hogy az úton tartsd a szemedet és ügyelj a többi autóra, illetve gyalogosra. Éppen ezért nem szabad közben telefonálni, hiszen az elvonja a figyelmedet. Ám az is előfordul, hogy épp akkor bóbiskolunk el, ha sokáig ugyanarra koncentrálunk, és itt jön képbe az EnLighten nevű alkalmazás. A Green Drive fejlesztette az applikációt, amely segít „relaxálni” a vezetőknek, míg a közlekedési lámpánál állnak és figyelmezteti őket, ha az zöldre váltott és itt az ideje továbbindulni. Nem vagyunk benne biztosak, mennyi segítséget nyújt ez, amikor néha a lámpa csak 1-2 percig piros, de feltehetőleg van, akinek minden másodperc számít – írja az Übergizmo.

enlighten-11014

Ha azon gondolkozol, hogyan tud értesíteni Téged az Enlighten, már mondjuk is a megoldást: az alkalmazás saját algoritmusát használja annak kiszámítására, mennyi idő múlva vált a lámpa zöldre és emellett össze van szinkronizálva a városod közlekedési világítási rendszerével. Ez egyben azt is jelenti, hogy nem mindenhol fog működni. Jelenleg a következő USA-beli városokban (illetőleg államokban) vethető be: Portland, Oregon; Eugene, Oregon; Pasadena, California; Arcadia, California; San Jose, California; Salt Lake City, Utah; Provo, Utah; Garland, Texas és Las Vegas; de továbbiakkal is bővül majd az év során.

Az ötlet egészen okos és nem rossz a gondolat, hogy figyelmeztetnek, ha zöld lámpát kaptál, de ha igazán biztonságosan akarsz eljárni, nem árt magadnak a két saját szemeddel is ellenőrizni, hogy amit látsz, az egyezik-e az alkalmazás által mondottakkal.