A Messenger app kapott új funkciót, ami a következő hónapokban már elérhető is lesz – igaz, egyelőre csak Amerikában.

Alig két hete érkezett a hír arról, hogy hamarosan akár pénzt is küldhetünk a Facebook segítségével – nos, nem kellett sokat várni ennek a megvalósulására. A The Wall Street Journal írta meg, hogy a Messenger app új funkcióval bővült, így az ismerőseinknek már pénzt is küldhetünk az alkalmazásnak köszönhetően. Hozzá kell tenni, hogy még csak Amerikában mutatták be az újítást, amit a következő hónapokban élesítenek Androidra, iOS-re és asztali gépre, és a becslések szerint mintegy 500 millió felhasználóhoz jut majd el.

facebook-atutalas

A Facebook Messenger felhasználói rövidesen egy dollárjellel találkozhatnak az appon belül. Csak ki kell ezt választani, beírni az utalni szánt összeget, meg kell adnod a bankkártyád adatait, és kész is van, megtörtént a tranzakció. Fontos persze, hogy az adatait a fogadó fél is megadja, de ez csak az első alkalommal szükséges.

Persze a cég gyorsan hozzátette azt is, hogy természetesen az új szolgáltatás biztonságos lesz (külön PIN-kódot, esetleg Touch ID-t is használhatsz majd az azonosításra), a Facebook már így is több mint egymillió tranzakciót bonyolít le, gondoljunk csak például a játékvásárlásokra, vagy a hirdetésekre.

A WSJ azt is írja, hogy az új szolgáltatás ingyenes lesz. Az, hogy elindította a Facebook a funkciót, tulajdonképpen nem is annyira meglepő, hiszen tavaly csatlakozott a közösségi oldalhoz David Marcus, a PayPal egykori vezére, aki a cégen belül az üzenetküldő termékek alelnöke lett. De a TechCrunch is megszellőztette a hírt néhány hónappal ezelőtt, erről itt írtunk.