A Facebook bejelentette, hogy leállítja a közösségi média szakértők által bírált alternatív hírcsatornájának, az “Explore Feed”-nek a tesztjét, amelyet a közösségi óriás Szlovákiában, Srí-Lankán, Szerbiában, Bolíviában, Guatemalában és Kambodzsában tesztelt.

“Folyamatosan próbálunk ki új funkciókat a tervezéssel és a rangsorok jövőbeli frissítésével kapcsolatban, amelyek azt a célt szolgálják, hogy megértsük a felhasználókat és még élvezetesebb közösségi hellyé tehessük a Facebookot. Néhány ilyen változtatás – például a reakció gombok, az élő videók és a GIF-ek – jól működik és később globálisan is elérhetővé válik, míg a rosszul sikerült ötleteket eldobjuk.” – magyarázta el a cég sajtóközleményében Adam Mosseri a hírcsatorna vezetője.

A Facebook szerint a válaszadók következetes visszajelzése volt, hogy nem szerették az új típusú Feed-et, ezért a tesztet leállították és az ötletet elvetették.

Az Explore Feed globális bevezetését egyébként a közösségi média szakértők jelentős része is aggályosnak tartotta, mivel úgy vélték, hogy az túlzottan elfojtja majd a jövőben a kampányok elérését a Facebookon.

Még 3 Facebook hír, amit a figyelmedbe ajánlunk:

Forrás: Facebook, Be Social