A SurveyMonkey Intelligence felmérése a 30 legtöbbször letöltött és leggyakrabban használt alkalmazást vizsgálta az USA-ban az iOS– és az Androidfelhasználók között, 2016 első félévére koncentrálva. A piacot nem meglepő módon olyan appok uralják, mint a Facebook, Snapchat vagy az Instagram.

appok

A felmérés időszakában a Pokémon Go még nem volt a piacon, így esélye sem volt megjelenni a listákon, egyedüli játékként a slither.io került be a top 30-ba, a legtöbbször letöltött appok közé.

A zenei appok közül több is bekerült a legjobban közé, köztük a Spotify, a Pandora és a Soundcloud, illetve a frisshúsnak számító Musical.ly. Érdekesképpen az egészséggel és testmozgással foglalkozó appok nincsenek a toplistán.

A legtöbbször letöltött appok nem mindenképpen a legtöbbször használtak. Míg a legtöbbször letöltött app a Messenger, a Snapchat, a Facebook, az Instagram és a Colorswitch, addig a legtöbbször használtak a Facebook, a YouTube, a Messenger, a Google Maps és a Play Store. Az első 12 legtöbbször használt app mindegyike a Facebookhoz, Apple-höz és Google-höz tartozik. Az első önálló szereplő a 13-ik helyen álló Snapchat. A legtöbbször használt appok 40%-a automatikusan telepítve van a készülékekre – többek között ezzel is magyarázható a három nagyágyú sikere.

Íme a listák:

30 legtöbbször letötlött app 2016 első félév

30 leggyakrabban használt app 2016 első félév

Forrás: TechCrunch