Egy holland startup által piacra dobott játék a felhasználók szívverését használja fel.

A Skip a Beat egészen különleges játék, hiszen úgy alapszik a felhasználó szívverésére, pulzusára, hogy nincs szükség külön kiegészítőre, csupán a kamera és a vaku elé kell tartania az ujját. Ezt minden szint előtt meg kell ismételni, a program pedig elemzi azt, hogyan hatol át a bőrön a fény, és ez alapján határozza meg a pulzusszámot.

A játék tulajdonképpen egy véget nem érő pálya, ahol futunk, és a képernyő érintésével ki kell kerülni a madarakat és az egyéb akadályozó tényezőket – írja a Mashable. A kérdés, hogy a felhasználó tudja-e kontrollálni a pulzusát, és azt a megadott tartományon belül tartani. Minél erősebb a célpont, annál pontosabbnak kell ennek lennie.

Yosef Harb, a játékot készítő Happitech cég vezérigazgatója és alapítója úgy nyilatkozott, hogy a végső cél az, hogy a felhasználók tudják szabályozni a pulzusszámukat. Hogy megtanulják, mi a következménye a túl sok kávénak, a rossz alvásnak, vagy egy jó reggelinek. A lap azt írja, akkor lesznek a készítők elégedettek, ha a pulzusuk szabályozását a játékon kívül is alkalmazni tudják majd a felhasználók. A készítők szerint a játékuk az emberek egészségének a hasznára lesz, esetleg még a szívbetegségek kockázatát is csökkenthetik úgy, hogy mindenki játékos formában követheti nyomon a szívverését.

Az alkalmazás az App Store-ból 1,99 dollárért tölthető le.