Elkészült a Facebook éves visszatekintése, amelyben megnézik, mely trendek alakították a globális közösségi hálót és voltak hatással a közel 2 milliárd aktív felhasználójára. A riportból kiderül, hol jelentkeztek be a legtöbben, melyek voltak a leggyakoribb életesemények és, hogy mely témák dominálták a világ legnagyobb hírfolyamát – írja a The Daily Dot.

A világ top bejelentkezései

checkins

Minden országban, ahol van Disney park, az volt a legtöbb bejelentkezéssel rendelkező helyszín. Többen csekkoltak be a párizsi Disneylandbe, mint az Eiffel-toronyhoz vagy a Louvre-ba. Erről ennyit, Franciaország!

A többi népszerű helyszínből sok kötődött a sporthoz, így a Melbourne-i Krikett Stadionhoz [Ausztrália legnagyobb stadionja] vagy a Vancouver-i Rogers Arénához, továbbá olyan rendezvény-és koncerttermekhez, mint Mexikóvárosban az Auditorio Nacional vagy a londoni O2 Aréna; illetve nagyméretű tüntetések földrajzi fókuszpontjaihoz, így az isztambuli Taksim térhez.

A legnépszerűbb témák

world

Ferenc pápa figyelemfelkeltő populizmusával és egyedi történetével a legnépszerűbb témává vált az egész világon. A második számú kifejezés a „választás” (election) volt, ami inkább arra utal, hogy globálisan zajlottak beszélgetések a demokráciáról, mintsem arra, hogy egyetlen, konkrét választásról lett volna szó. A többi top téma között volt a brit királyi bébi, György herceg, aki idén született és a Haiyan tájfun, amely novemberben sújtott le a Fülöp-szigetekre.

Miley Cyrus popsztár és a virális videóvá váló Harlem Shake is magasabbra jutott a listán, mint a nemrég elhunyt, korábbi dél-afrikai elnök és tisztelt polgárjogi vezető, Nelson Mandela. Itt most érdemes egy pillanatra megállni és elgondolkodni…

Nézzétek meg a legnépszerűbb témák lebontását országok szerint [sorban az USA, Kanada és az Egyesült Királyság – Magyarországról sajnos nem készült külön elemzés]

usa

canada uk

A legünnepeltebb életesemények

Az első helyen állnak a kapcsolatok, az eljegyzések, házasságok, majd az utazások és a költözések. A lista végén pedig felbukkan a házi kedvenc és a piercing beszerzése is.

life_events

Ezek talán a legmeglepőbb listák, de érdemes a Facebook teljes riportját átnézni.