A legnagyobb közösségi platform nyilvánossá tette a napokban a zaklatásra és bullyingre vonatkozó belsős irányelveit. A Facebook azzal indokolta a döntést, hogy eljött az ideje annak, hogy a vállalatok nagyobb hangsúlyt fektessenek az ilyen problémákra, különösen a nők helyzetéből fakadóan.

A Facebook elsősorban a nők elleni zaklatás és szexuális zaklatás szabályait szigorította, amelyek sok esetben még a törvény által előírt szabályoknál is szigorúbbak. Csak hogy néhányat említsünk a példák közül: degradáló hozzászólások, érzéketlen viccek, szivatások, sértések, kéretlen szexuális tanácsok és közeledések, ízléstelen fotók stb. A vállalat azt is határozottan leszögezte, hogy nem fogadják el a „csak vicceltem” típusú kifogásokat a sértegetéseknél, illetve az alkohol vagy drog hatását sem. Ehhez a Facebook belső tréningeket is tart a menedzsment és a gyakornokok számára is, hogy elsajátítsák a cégen belüli viselkedési normákat és az egymás iránti tiszteletet.

Bár egyelőre nincsenek súlyos eljárások ezen a téren a Facebooknál, de a nagyvállalat minden lehetőségre fel van készülve, és fontosnak tartják, hogy a munkatársak is megkapjanak mindenféle tájékoztatást és segítséget ezen a téren.

Újdonságok a Facebook hirdetéseinél az alábbi linken:

Új hirdetési eszközöket vezet be a Facebook nemzetközileg terjeszkedő üzleteknek

Így adj zenét legálisan a videós tartalmaidhoz:

Keverj zenét a videóid alá a Facebook Sound Collection-nel

Forrás: TechCrunch