Mark Zuckerberg egy 6000 szavas jegyzetben osztotta meg a világgal, hogy a Facebooknak milyen lépéseket tervez a közösség jobbá tételért. Ezeket foglaltuk össze.

1. Támogató hálózat

Zukerberg szerint a Facebookon a csoportok népszerűbbek mint valaha, ami remek dolog, hiszen az embereket közös és fontos témák hozzák össze. Éppen ezért a közösségi élmény szempontjából a csoportok váltak a Facebook számára a legfontosabbá, így több fejlesztésre is készül velük kapcsolatban.
A csoportok sok hasonló funkciót kapnak majd, mint amiket már az oldalakról megismerhettünk, hamarosan érkezhet app a kezelésükre, és a tulajdonosok statisztikákat is láthatnak majd, például a legfontosab témákról.

2. Jobb biztonsági előírások

Miután néhány hete valaki élőben lett öngyilkos a Facebookon, a kék óriás számára kiemelten fontossá vált az, hogy a jövőben már a tragédia előtt észrevegye a ráutaló jeleket. Ezért fejlesztés alatt áll az a mesterséges intelligencia, mely érzékelni fogja azokat a képeket és videókat, melyekre a Facebook csapatának megéri odafigyelni. A tesztelések alatt jelzett tartalmak egyharmadánál érte meg foglalkozni a feltöltőkkel.

3. Az információk megbízhatósága

A Facebook továbbra is nagy erőkkel küzd a hamis hírek ellen. Az ez elleni lépésekről itt olvashatsz bővebben:

Így védekezik a Facebook a hamis hírek ellen

4. Polgári elköteleződés

Az amerikai elnökválasztás alacsony részvételi száma arra figyelmeztette Mark Zuckerberget, hogy a Facebooknak arra is fel kell használnia a hatalmát, hogy felhívja az emberek figyelmét polgári jogaira és kötelezettségeikre, amikkel kapcsolatban hamarosan új toolokat fog kifejleszteni.

5. Közösségek figyelembevétele

Zuckerberg nagy álma, hogy a Facebook összekösse a világot, ám ez sokszor azért nehéz, mivel a különböző kultúrkörökből érkező emberek különböző dolgokra érzékenyek.

Ezért a Facebook egy új rendszeren dolgozik, mely a helyi emberek véleményének meghallgatásával fedezné fel egyes közösségek kulturális normáit, természetesen azt is megtudva, hogy a közösség számára mi lehet bántó vagy illetelen.

A Facebook ezek után ezeket az adatokat figyelmbe véve tiltana le és engedélyezne tartalmakat.

Forrás: Social Media Today