Viszonylag egyszerű hangulatjelek foglalják el a listát – nem meglepő módon.

Martyna Dworski, a Facebook account managere tett közzé egy infografikát az emoji világnap alkalmából, melyen a leggyakrabban használt emojik szerepelnek. Valószínűleg senki nem lepődik meg, ha azt mondjuk, tízből kilenc emotikon a „sárga fejecskék” közül került ki. Az első helyet toronymagasan a 2015-ös év szavává választott, „sírva nevetős” szmájli foglalta el.

Emoji lett az év szava

Ezt két, szívecskével ellátott hangulatjel követi a sorban: a második helyezett a szemén „viseli” őket, míg a dobogó alsó fokán lévő fej pusziként dobálja.

Ha már szíveknél tartunk, közvetlenül az „oldalára borult” és vidám emojik után a piros szív pont kicsúszott a top 5-ből, de legalább azzal „vigasztalódhat”, hogy más színű változatai nem kerültek be a legnépszerűbbek közé. A szerelmes jelet hetedikként a kacsintó fej követi, a lista utolsó három helyén pedig vegyes érzelmek uralkodnak: a mosolygás, a sírás és a vidámság.

Mindezen felül a grafika néhány ország legkedveltebb hangulatjeleibe is bepillantást nyújt: A franciák kacsintással, az olaszok és a spanyolok csókkal „hódítanak”. A mexikóiak és a brazilok előszeretettel nyomnak a szerelmes szemecskékre, az USA-ban és Indonéziában pedig gyakran „fetrengenek a nevetéstől”. Szerencsére a németek, a britek és a thaiföldiek is sok vidám arcot küldözgetnek egymásnak.

Úgy tűnik, egy-egy hangulatjelre nagyon könnyű rákapni, ezt pedig érdemes figyelembe venni következő kampányunk tervezésekor.

Forrás: Facebook