Az Instagram fejlesztőcsapat idén nem lustálkodott, szinte heti rendszerességgel frissítették a népszerű képmegosztó alkalmazást mindenféle funkciókkal, és az ünnepek előtt sem tétlenkedtek, hiszen gyorsan elérhetővé tettek néhány újabb változást, hogy a felhasználóknak tudjanak mivel kísérletezgetni az év utolsó hetében is.

Az senkinek nem lesz újdonság, hogy jó ideje már kérdésekkel lehet interakcióra ösztönözni a követőket az Instagram Stories bejegyzéseken belül, és ezzel kapcsolatos jelentősebb változás, hogy mostantól ezekre a kérdésekre nemcsak szöveges formában, de akár élő videóban is lehet válaszolni, így ha valaki nem akarja pár sorral elintézni a dolgot, akár beszédes formában bővebben is reagálhat.

instagram – Fotó: Instagram

Szintén hasonló újítás, hogy a feltett kérdésre akár az Instagram zenei albuma segítségével is válaszolhatunk, és nem csak ez a szekció bővült új lehetőségekkel, de az ünnepekre és a közeledő újévre való tekintettel olyan matricákat tehetünk a Stories bejegyzésekbe, amik visszaszámolnak.

Ez tökéletes lehetőség arra, hogy mindenféle eseményeket harangozzanak be a felhasználók. Ezeket ráadásul a követők akár tovább is oszthatják, illetve “kérhetik”, hogy értesítés érkezzen az alkalmazástól, abban a pillanatban, hogy lejárt a visszaszámlálás.

Forrás: Social Media Today