Most, hogy valamennyi közösségi platform elvégezte az év végi értékeléseket, a Pinterest már meg is osztotta, hogy milyen menő trendekre számíthatunk 2018-ban. A népszerű platform felhasználók milliónak nyújt inspirációt nap mint nap, ezért érdemes jegyzetelni, hogy mire számítsunk a következő évben.

Annyi biztos, hogy ha vannak uralkodó topikok a Pinteresten, akkor ezek azok: étel-ital, stílus és szépség.

 

  1. Étel-ital

Hát igen, a #foodporn lassan kiirthatatlan közösségi média kultúrából, ami nem is csoda, hiszen ki ne szeretne egy jól megkomponált kajafotót? A gasztro rajongók pedig egyenesen imádják a Pinterestet. A platform legnagyobb kategóriája az étel és az ital, amin belül több mint 19 milliárd ötletet találhatunk. Ez a szám ráadásul 46 százalékkal nőtt a tavalyi évhez képest. Ha tehát gasztronómiában vagy életmódban utazunk, akkor szinte kötelező a Pinterest jelenlét. Ezen belül is a 2018-ban uralkodó trendek az egészséges harapnivalók, gyors receptek, vegán desszertek, diétás sütés-főzés, levesek, szuper erős kávék, észak-afrikai fűszerek, koreai fogások és növényi fehérjék. Ezekre harapott rá a legtöbb felhasználó!

 

  1. Stílus

A divat és az életstílus elég nagyot megy a Pinteresten, a felület kész esztétikai fellegvár! A női felhasználók 70 százaléka hetente legalább egyszer fellép a platformra, hogy böngésszen a divatippek között. Ez a divatmárkákban érdekelt hirdetőknek azért is jó hír, mert ezek a felhasználók általában vásárolnak is. Összesen 16 milliárd ötlet és inspiráció van ezen a téren. A 2018-as trend előrejelzések ebben a kategóriában: logók („logomania”), nagyméretű fülbevalók, széles szárú nadrág, svájci sapkák, réteges öltözet, lakkbőr, pamut farmerek és átlátszó zoknik.

 

  1. Szépség

A platformon összesen 48 millió beauty pinner működik, hogy megtalálják a legjobb termékeket, tippeket és tutorialokat. Ez a kategória 75 százalékkal nőtt egy év alatt, tehát mindenképpen az egyik legnagyobb ütemben növekvő érdeklődési kör. És hogy milyen trendek várhatóak ezen a téren 2018-ban? Csak hogy néhány példát említsünk: szemöldök, arclemosók érzékeny bőrre, puha haj, fényes ajakápolók, neon sminktrendek, geometrikus köröm minták és make-up kitek.

Így állítsd fel az üzleti fiókodat Pinteresten:

Így optimalizáld a Pinterest-fiókodat

A Messenger és a Pinterest együttműködéséről itt számoltunk be:

Új Messenger chat kiegészítővel jelentkezik a Pinterest

Forrás: We Are Social Media