Még ha el is fogadjuk azt a tényt, hogy 2020 a világjárványról szólt, a közösségi oldalakon az emberek azért igyekeztek elterelni a figyelmüket, vagy legalábbis mással is szerettek volna foglalkozni. A TikTok felhasználói szerint 2020 nem csak a vírusról, hanem sokkal kellemesebb vagy éppen más miatt fontos dolgokról szólt. 

Görkorcsolya

A TikTok a zenéről és a táncról szól, a görkorcsolya pedig évek óta visszatérőben van, ezért nem nehéz kitalálni, mi lett akkor, mikor görkocsolyás táncolás kezdett el terjedni. Igen, egy teljesen új őrület. 

Harc a régi és az új TikTok felhasználók között

Miután a bezártság miatt egyre több ember unatkozott annyira, hogy megnézze mi is az a TikTok, várható volt, hogy két részre szakad a közösség, lesznek a régi, ősmotoros felhasználók és az újak, a két csoport között pedig elkerülhetetlen a harc arról, hogy ki az aki túl mainstream, és aki nem is érti igazán mire való a közösségi oldal, és eleve régen minden jobb volt. 

Black Lives Matter mozgalom

Nem csak itt, az egész közösségi médiában sokan foglalkoztak idén az alapvető polgárjogokkal. A legtöbben változást szeretnének, de sokan már annak is örülnek, hogy egyáltalán bekerült a téma a közbeszédbe, és szélesebb tömegekhez jutott el, hogy miről is van szó. 

Kézműveskedés

Nem olyan nagy újdonság, de 2020-ban a bezártság miatt többen kezdtek el azzal foglalkozni, hogy valamit kézműveskedjenek. Sokaknak ez lett az új hobbija, és nem féltek a nagyközönség elé tárni, miket készítettek, vagy mit hogyan bénáztak el. 

@bagelluvr247

an attempt to diy harry’s jw anderson sweater so i can slowly steal his personality #diy #harrystyles #upcycle #crochet Kolors

♬ breezeblocks x take a slice – Cole Russo

Amerikai elnökválasztás

Egyébként is nagy dolog egy ország életében ha elnököt választanak, főleg ha még közben egy világjárvány miatt arra kérik az embereket, hogy ne nagyon menjenek sehova. Az amerikai választásokra ráadásul az egész világ figyel, így a TikTok sem maradhatott teljesen politikamentes. 

Twerkelés

Azt hihetnénk, hogy ez már néhány éve lejárt dolog, de mint kiderült, idén az új képességek elsajátításának egyik fő vágyeleme volt, hogy az emberek megtanulják, hogyan tud külön életet élni a fenekük. 

@cherryemojigirl

i’m not the best at it but hopefully this can help yall!! since i have yet to see a tutorial where they show the full body 🤨 #dance #dancetutorial

♬ Elevator Music – Bohoman

Megszégyeníteni másokat azért, amiért nem tartják a távolságot

Az influenszerek és hírességek azonnal kaptak a nyakukba, ha nem tartották a járványügyi szabályokat. A kommentelők azonnal nekik estek ha nem viseltek maszkot, vagy ha nem tartották a távolságot a nyilvános megjelenéseik során. A legtöbben azzal érveltek, hogy akinek a bejegyzései tömegekhez jutnak el, annak példát kell mutatni. 

Forrás: Mashable