A Facebook új funkcióval tette kényelmesebbé a feltöltött videók megjelenésének kezelését, hiszen mostantól a kiválasztott content bármelyik képkockájából hozhatunk létre thumbnailt. Ezzel a kézenfekvő megoldással ezentúl könnyebben tudunk majd személyre szabott bélyegképet beállítani.

Ez a videók esetében tulajdonképpen az a kijelölt statikus kép, amit a felhasználók láthatnak a feltöltött tartalomnál.

Korábban amikor feltöltöttünk egy új videót, akkor a Facebook felajánlott 10 tetszőleges mozzanatot a filmből, amit bélyegképként lehetett beállítani. Azonban ez sok esetben nem volt használható, mivel valamilyen oknál fogva az adott oldalnál nem felelt meg a szabvány, mert például felirat szerepelt rajta, vagy éppen nem megjeleníthető, üres fekete képkockákat hozott be.

Ebben az esetben gyakran nem volt más alternatíva, mint némi kreativitással megoldani a helyzetet, és a nyers filmből kifotózni a megfelelő képeket, majd azt feltölteni, ami viszont egy meglehetősen időigényes feladat volt. Ez az aprócska újdonság tehát igencsak megkönnyítheti a hirdetők munkáját, ha új videót akarnak feltölteni az igényeknek megfelelő, egyedi thumbnail kiválasztásával.

A YouTube vertikális videók lejátszásának újdonságairól korábban itt írtunk:

Könnyebbé teszi a YouTube a vertikális videók lejátszását

A Facebook legújabb arculati fejlesztéseiről itt számoltunk be korábban:

Új formát kapott a profilképek alakja 

Forrás: Saját tartalom