A Facebook Stories ezentúl nem lesz többé kísértetváros, hiszen a szemfülesebb felhasználók már észrevették, hogy megoszthatjuk az Instagram Stories bejegyzéseinket közvetlenül ezen a felületen is. Bár egyelőre még csak Portugáliában és az USA-ban jelent meg, de a Facebook megerősítette, hogy heteken belül globálisan is elérhető lesz mindenhol.

Az egyetlen kivételt az üzleti Facebook-oldalak jelentik, ugyanis számukra még mindig nem elérhető a Facebook Stories. A Facebook azt is elmondta, hogy fordítva sem fog működni egyelőre a dolog: tehát nem posztolhatunk Facebook Stories-t  Instagramra.  A cross-posting egy olyan tulajdonság, amin már jó ideje dolgozik a legnagyobb közösségi platform, ezért várható volt ez az újítás. A legutóbbi adatok alapján az Instagram Stories 250 millió aktív felhasználóval rendelkezik, pont ugyanennyivel él a WhatsApp Status is, majd ezt követi a Messenger Day 70 millió felhasználóval.

Annyi biztos, hogy az Instagram Stories sokkal népszerűbb, mint a Facebook hasonló alkalmazása, feltehetőleg a praktikus kivitelezése miatt. Úgy tűnik, hogy a közösségi oldal mégis megadja a felhasználóinak azt, amire tulajdonképpen vágynak: az Instagram Stories-ra. A felület népszerűsége annyira szárnyal, hogy lassan a Snapchat-et is megingatja a piaci helyzetében.

A Messenger Day legfrissebb statisztikájáról itt adtunk hírt:

Itt vannak a Messenger és Messenger Day új statisztikái!

Az Instagram Stories hirdetési lehetőségeiről pedig itt írtunk:

Még több lehetőség a hirdetők számára az Instagram Stories-ban

Forrás: TechCrunch