60 másodperced van arra, hogy megmutasd, mit csinálsz éppen.

A OneMinute nevű alkalmazás az, ami világszerte lázban tartja a felhasználókat. Hogy mi a lényege? Az alkalmazás naponta egyszer, teljesen váratlan időpontban küld egy push üzenetet, egyszerre az összes felhasználójának. Innentől kezdve 60 másodperced van arra, hogy lefotózd, mit csinálsz, mi van a környezetedben, és persze hogy ezt meg is osszad a többi emberrel. Az értesítést követően meg kell érinteni az app kameráját, és fotózni, még mielőtt az alkalmazás visszaszámlálója eléri a nullát.

oneminute-app

Ha valamiért lemaradtál róla, akkor pedig már nem lehet pótolni – lehet, hogy aludtál, lehet, hogy csak valamiért nem figyeltél. Nincsenek kibúvók, mentségek.

Pont ez a spontaneitás, flahsmobra emlékeztető vonása az, amiért annyira meg lehet szeretni ezt az alkalmazást. Nem lehet felkészülni rá, sosem tudhatod, mikor kapsz értesítést, hogy ebben a pillanatban fotózz. És persze utána megnézheted, hogy a többiek éppen mit csináltak az adott egy percben.

oneminute

Hogy ne legyen senkin különösebb nyomás, ezért a képeket teljesen anonim módon lehet megosztani a többiekkel. Az alkalmazás célja, hogy ne kelljen pepecselni egy-egy fotó szerkesztésével (arra ott van az Instagram), hogy ne legyen senkiben sem egyfajta megfelelési kényszer a külvilág felé.

Természetesen ez a spontaneitás azt is jelenti, hogy a lehető legváratlanabb pillanatban kapod az értesítést – így járhatott az a felhasználó is, aki az alábbi fényképet osztotta meg:

oneminute-furdoszoba

Az alkalmazást csütörtökön tették elérhetővé, ide kattintva le is töltheted iOS-re, innen pedig androidra.

(via)