Néhány hete beszámoltunk arról, hogy a Facebook összevonja a kríziskommunikációs eszközeit egy új hub formájában, ami mostanra már valamennyi felhasználó profilján elérhető lett. A Crisis Response éppen a természeti katasztrófák és terrortámadások kezelésére lett tervezve, de mi történik akkor, amikor még a helyszínen tartózkodunk? Sajnos a real-time közösségi tartalmak megosztása a terrortámadások alatt rendkívül kockázatos, és egyáltalán nem ajánlott a szakértők és a hatóságok szerint.

Manchester, London és Las Vegas után sajnos egyre több helyen fordulnak elő tragikus események, amikről a Crisis Response opción keresztül folyamatosan tájékozódhatunk is. Viszont a lesújtó Las Vegas-i tömegmészárlás miatt a hatóságok Twitteren hívták fel az érintettek figyelmét, hogy ne osszanak meg semmit a közösségi platformokon keresztül, ugyanis a live stream és a posztok bemérése veszélyeztetheti a további akciójukat.

Ne felejtsük el, hogy soha nem lehetünk elég körültekintőek, hiszen bármikor visszaélhetnek az adatainkkal, ráadásul a trollok zaklatásának is ki lehetünk téve egy ilyen kényes helyzetben. Továbbá az sem elhanyagolható szempont, hogy a posztjaink tartalmazhatnak olyan részleteket, amelyek hivatalosan még megerősítésre várnak, ezzel pedig kellemetlenségeket okozhatunk az áldozatoknak és a hatóságoknak egyaránt.

Végül pedig a felelőtlen posztolás tovább növelheti a félretájékoztatás kockázatát is, hiszen a közösségi oldalakon futótűzként terjednek a hírek, ezért semmiképpen sem szabad meggondolatlanul használni ezeket a kommunikációs felületeket. Amennyiben nem vagyunk biztosak, mi a teendő ilyen helyzetben, nézzük meg, hogy milyen lehetőségeket kínál nekünk a Facebook a Crisis Response alkalmazásban itt.

A Crisis Response összevonásáról itt számoltunk be:

A Facebook összevonja a kríziskommunikációs eszközeit

 

 

Forrás: Saját tartalom