A belga rendőrség rendhagyó módon arra kérte a lakosságot, hogy ne posztoljanak. Macskaeledeles képpel köszönték meg a segítséget.

brusszel-macska

Akik követték a hétvégi eseményeket, biztosan tudják, hogy hétvégén a belga rendőrség komoly akciót indított el Brüsszelben, a párizsi terrortámadás-sorozat elkövetőivel kapcsolatban. Mivel összehangolt és fontos rendőri akcióról volt szó, így arra kérte a rendőrség a lakosságot, hogy segítsék a munkájukat azzal, hogy kivételesen nem posztolnak arról, amit látnak, nehogy ezzel a terroristákat segítsék. Egyébként ehhez hasonlóra még nem nagyon volt korábban példa, hogy a lakosságot kérte volna a rendőrség online hírzárlatra.

A brüsszeliek úgy tűnik, átérezték az ügy komolyságát, és nemhogy nem tweeteltek a rajtaütésekről, hanem úgy gondolták, visznek egy csavart a történetbe: #BrusselsLockdown hashtag alatt elkezdtek záporozni a macskás képek.

A rendőrség végül 16 embert vett őrizetbe, de azért megmutatták, hogy van humorérzékük és értékelik a brüsszeliek igyekezetét: egy macskaeledellel teli tálról posztoltak fotót megköszönve, hogy nem szivárogtattak ki információkat.

(via)