Egy ausztrál nő a saját kárán tanulta meg, hogy nem szabad ész nélkül mindent lefotózni és megosztani.

900 dollárt nyert a lóversenyen nemrég egy ausztrál nő, aki örömében egy széles vigyor kíséretében posztolta is a Facebookon a nyertes szelvényt – írja a Mashable. Sajnos a nő által közzétett fényképet olyan is meglátta, aki valószínűleg nem az egyik igazi barátja. Valaki más ugyanis felvette helyette a nyereményt. Mindez azért történhetett meg, mert a nő arra sem figyelt oda, hogy legalább a szelvényen lévő vonalkódot letakarja.

nyeremeny-jegy

A rendőrségen persze tett feljelentést, akik el is kezdték a nyomozást, hiszen az, hogy hol és mikor vette fel valaki a nyereményt, könnyen beazonosítható, és ahogy a nő fogalmazott, nagyon bízik benne, hogy hamarosan megtalálják a tettest.

Bár Magyarországon ehhez hasonló eset még nem nagyon látott nyilvánosságot, de valószínűleg ez is csak idő kérdése. Ha ugyanis szétnézünk az ismerőseink megosztásai között, egyre gyakrabban látjuk őket pózolni például koncertjegyekkel, vagy meccsjegyekkel – még az esemény előtt. Ha óvatlanok, és nem takarják ki a vonalkódot, akkor egy-egy ilyen kép könnyedén illetéktelenek kezébe kerülhet, és a beléptetésnél derülhet csak ki, hogy valaki más már belépett a rendezvényre helyettünk.