Kitálalt a Like/Tetszik gomb alkotója.

Bár a felhasználók részéről volna rá igény, Bret Taylor, a Like/Tetszik gomb „atyja” szerint sosem lesz a Facebookon „dislike” gomb. Taylor, aki egyébként 2012-ben elhagyta a céget, úgy nyilatkozott nemrég, hogy szerinte egy „dislike”, vagyis „nem tetszik” gomb túl sok, „nem kívánt negatívumra” hívná fel a figyelmet – idézte a férfit a Business Insider.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photos-like-dislike-sticky-paper-image24433588

Igaz, lennének, akik például együttérzésre használnák a lehetőséget, de nem lehet kizárni, hogy egyesek ezt a formáját használnák ki a netes zaklatásnak, vagy egyéb negatív kritikának. „Nagyon súlyos következményei lennékne a dislike gombnak” – fogalmazott.

Taylor elmondta, hogy a Like gombot azért találták ki annak idején, hogy a felhasználók ki tudják fejezni a tetszésüket, elismerésüket, anélkül, hogy gondolataikat mondatokká formázzák. Ezt nem csupán a szeretet egyfajta kifejezése, hanem azt is jelenti, ha valaki azt gondolja, „wow”.

„Úgy érzem, a nem tetszik gomb megjelenésének negatív társadalmi aspektusai lennének. Ha a másik tudomására akarod hozni, hogy nem tetszik valami, akkor írj kommentet” – tette hozzá.