Bővülnek a kedvelési lehetőségek, de „dislike” továbbra sincs.

Talán tényleg sosem kapunk igazi „dislike” gombot (a lehetséges okokról itt írtunk), de most először érkezik olyan változás, ami talán egy kicsit közel jár hozzá.

Ahogyan arról korábban írtunk, új, érzelmek kifejezésére alkalmas funkciókkal jön a Facebook. A találgatásokat aztán később maga Mark Zuckerberg is megerősítette a Facebook-oldalán, aki két videót is megosztott arról, hogyan is működnek majd a „kiegészített” like gombok. A felhasználók egy résznél egyébként már pénteken elérhetővé válik az új lehetőség.

Today we're launching a test of Reactions — a more expressive Like button. The Like button has been a part of Facebook for a long time. Billions of Likes are made every day, and Liking things is a simple way to express yourself.For many years though, people have asked us to add a "dislike" button. Not every moment is a good moment, and sometimes you just want a way to express empathy. These are important moments where you need the power to share more than ever, and a Like might not be the best way to express yourself.At a recent Townhall Q&A, I shared with our community that we've spent a lot of time thinking about the best way to give you better options for expressing yourself, while keeping the experience simple and respectful. Today we're starting to test this.Reactions gives you new ways to express love, awe, humor and sadness. It's not a dislike button, but it does give you the power to easily express sorrow and empathy — in addition to delight and warmth. You’ll be able to express these reactions by long pressing or hovering over the Like button. We’re starting to test Reactions in Ireland and Spain and will learn from this before we bring the experience to everyone. We hope you like this – or can better express how you’re feeling!

Posted by Mark Zuckerberg on 2015. október 8.

Meet the new Reactions.

Posted by Mark Zuckerberg on 2015. október 8.

A változás segítségével egy-egy állapotmegosztásra hat különböző módon reagálhatunk majd a like mellett, kifejezhetjük a szeretetet, azt, hogy valamit viccesnek tartunk, a meglepődöttséget, a szomorúságot, vagy dühöt. Amit hirdetőknek jó tudni, az az, hogy az Ad Manager egyelőre bármelyik gomb megnyomását egy lájknak fogja számolni.

facebook-emoji

Ezek így jelennek majd meg a megosztások alatt:

facebook-emoji-2

Hát ez tök jó! De mikor használhatom én is?

Erre az újdonságra is igaz az, ami a Facebook legtöbb frissítésére: attól függ, hogy hol élsz. Az új kifejezési módokat először az ír és a spanyol felhasználók kapják meg, és attól függ a további kiterjesztés, hogy hogyan reagálnak a felhasználók a kezdeti időszakra.

facebook-emoji-3

Egy, a TechCrunch-nak adott interjújában a Facebook termékekért felelős igazgatója, Adam Mosseri azt nyilatkozta, hogy direkt két olyan országban indították útjára az újdonságot, ahol a felhasználók viszonylag kevés nemzetközi kapcsolattal rendelkeznek a Facebookon, így a kísérleti környezet a cég számára ideális. Ezen túlmenően Spanyolország remek próbaterepül szolgál arra, hogy a nem angol anyanyelvű felhasználók hogyan reagálnak az emojik használatára.

(via)