Mihez kezdenél 14 ezer dollárral és egy álommal, hogy elindítod a saját startupodat? Ha kíváncsi vagy, milyen lehet vállalkozást indítani a semmiből, miközben nincs még egy bankszámlád sem, van egy egyszerű módszer: töltsd le a „Hipster CEO” nevű iOS alkalmazást, ami egy startup alapító életét szimulálja – írja a The Daily Dot.

A játékosoknak ki kell választaniuk egy startup műfajt, felvenniük alkalmazottakat, vásárolni és stratégiát alkotni, hogy aztán az üzlet felvirágozzon vagy elbukjon. Kicsit olyan ez, mint a Tamagotchi, csak itt nem egy kutyára kell vigyáznod. Az alkalmazás megálmodója, Greg Kelly pedig elkötelezett azért, hogy minél magával ragadóbb legyen ez az élmény. Jelenleg egy olyan frissítésen dolgozik, amellyel még közösségibb lesz, így a játékosok egymással versenyben is játszhatnak, mint például a FarmVille-ben.

level-up

Emellett dolgozik egy Android verzión is, mert a Samsung rajongók is épp annyira akarnak startupperek lenni, mint az iPhone-osok.

A játék tükrözi Kelly életét is, mint a Hipster CEO alapítójáét és egyedüli alkalmazottjáét: egy kisebb bankszámlával kezdte, majd a semmiből hozott létre egy digitális céget. „A hasonlóságok egészen furcsák voltak igazából” – mondta. Miután a legutolsó startupjának befellegzett, pénzre volt szüksége és valami újra, amit felvehet a portfóliójába, ezért elkezdett dolgozni az alkalmazáson. „Néhány dolog, ami megtörténik a játékban, megtörtént velem is, vagy olyanok, amelyeket az ír technológiai iparban tapasztaltam” – jegyezte meg a Dublinban élő vállalkozó.