Egy vidám közösségi alkalmazás, vagy egy disztópikus kémállam gyökere – jelenleg ez a két lehetőség létezik a Who’s In Town? Nevű alkalmazással kapcsolatban, ami a felhasználók Instagram-posztjaihoz hozzáférve egy térképen mutatja meg az ismerősöknek, hogy merre jártunk az utóbbi napokban, hetekben.

Ez az információ elvileg már eddig is publikálva volt, amennyiben a felhasználók helyszínhez szögezték posztjaikat – ez a fejlesztés csak annyiban új, hogy most már egy egyszerű felhasználói felületen, bonyodalmak nélkül láthatjuk, hogy hol vannak ismerőseink.

Az alkalmazás fejlesztői szerint őrületes mennyiségű adat áralmik keresztül a rendszerükön, mivel az Instagramozók 30%-a folyamatosan megjelöli a helyzetét a posztolt képek alatt.

A Chicagoi Egyetem egy munkatársa azonban aggodalmát fejezte ki a Who’s In Town? Okán. Jason Polakis azt nyilatkozta, hogy azon kívül, hogy az alkalmazás könnyedén kiadhatja adatainkat több óriásvállalatnak is, védtelenebbé is tesz minket betörők és zaklatók ellen.

Forrás: Wired