Több, mint egy évtizede érhető el a fotómegosztás a Facebookon, amely gyorsan lett az egyik legnépszerűbb funkció a közösségi oldal felhasználói körében.

facebook-360-kep-tamogatas-1

Mostantól nem csak hagyományos fotót lehet feltölteni a Facebookra, hanem 360°-os, úgynevezett gömbpanorámát is. A VR videóhoz hasonló tartalom ugyanúgy körbenézhető, azonban nem egy mozgókép, csak egy pillanatot örökít meg.

A 360°-os képek feltöltése semmivel sem bonyolultabb, mint a hagyományos fotóké, inkább a készítésük lehet bonyolultabb kicsit. Telefonokra elérhető gömbpanoráma készítő alkalmazásokkal, vagy kifejezetten VR kamerával ellőtt képeket ugyan úgy kell feltölteni a Facebookra, mint a sima fotókat. A feldolgozása egy picit hosszabb időt vesz igénybe, utána viszont rögtön élvezhető lesz a kép a közösségi oldalon ugyan úgy, mint a 360°-os videók.

facebook-360-kep-tamogatas-2

Egyszerű felismerni ezen új képeket a Hírfolyamban, hiszen egy iránytű ikon van a jobb oldalukon. Számítógépen a kurzorral húzva mozgatható, telefonon ujjat használva, vagy a készüléket mozgatva, illetve akinek van valamilyen VR szemüvege, az egyszerűen csak a fejét forgatva élheti át az új élményt.

Forrás: Facebook