“Folyamatosan dolgozunk azon, hogy a Facebookot jobbá tegyük, ezért többféle módon fogjuk felhasználni az arcfelismerést, mint hogy csupán megjelöléseket javaslunk.” – áll a Facebook legújabb üzenetében, amellyel a hírfolyamban népszerűsíti az arcfelismerésben rejlő lehetőségeket a felhasználóknak.

Mire jó egyáltalán az arcfelismerés?

  • A feltöltött fényképeken- és videókban képes felismerni az arcodat, így automatikusan felkínálhatja számodra a rendszer a megjelölést, amellyel időt spórolhatsz.
  • Segít megtalálni a Facebookon azokat a képeket, amiben már szerepelsz, figyelembe véve azt a tényezőt is, hogy mennyire vagy intenzív kapcsolatban az ismerőseiddel.

Arcfelismerés a gyakorlatban

Az arcfelismerő rendszer a profilképek, a fényképek és a videók alapján (amelyben meg vagy jelölve) feltérképezi az arcodat. Később ezek alapján próbálja meg a rendszer megtalálni azokat a tartalmakat, amelyben szerepelsz. Ez még persze nincs aktiválva az összes felhasználónál.

Így kapcsolhatod ki az arcfelismerést

A funkció egyszerűen letiltható, amennyiben nem szeretnéd, hogy a Facebook letapogassa az arcvonásaidat és felhasználja azokat a későbbiek során. Ehhez látogass el ide és kövesd az útmutatót. (Ha nem tudod letiltani, akkor még nem aktiválta számodra a Facebook a lehetőséget)

Forrás: Be Social, Facebook