Regina Dugan eddig a Google ATAP (Advanced Technologies and Projects) csapatát erősítette, azonban a Facebook frissen közölt információja szerint a szakértő már a közösségi óriás Building 8 projektjén dolgozik.

regina-dugan

Mint ismert, a Facebook nagy lelkesedéssel vág bele új technológiák fejlesztésébe, példa lehet erre a VR (virtuális valóság) és az AR (kiterjesztett valóság). Pillanatnyilag nem tudni azt, hogy a Building 8 pontosan milyen területen is dolgozik. Bármi is a közösségi oldal most bejelentett projektjének a célja, Dugan számos területen szerzett komoly tapasztalatot. A Google-nél dolgozott a DARPA robotok megalkotása idején, valamint a moduláris okostelefonban (Project Ara) és 3D feltérképezésben (Project Tango) is benne volt a keze.

A Facebook vezérigazgatója, Mark Zuckerberg kifejtette, Regina Dugan csak egy láncszem a sok közül, a Building 8-on száznál is több ember fog dolgozni az elkövetkező években, összesen közel 30 milliárd forintnak megfelelő összeget fordítanak a fejlesztésre.

Az újonnan szerződtetett szakember nyilatkozata szerint valamilyen hardveres kutatás a Building 8 célja, amely egyszerre brutális és gyönyörű. Ebből persze nem lehet kitalálni, hogy mi készül.