A Facebook bejelentette a Continuous Live Video API érkezését, amely 24 órás folyamatos közvetítésekre kínál lehetőséget.


Ezzel a Facebookon keresztül van lehetőség élőben követni például a városi, vagy természetben elhelyezett kamerákat. Ilyenek szoktak lenni például a védett madarak fészkét nyomon követő élő videók. Az API támogatja a professzionális kamerákat, a keverőpultokat, valamint az effektet. Azonban van egy hátránya a rendszernek, költségcsökkentési célzattal ezen élő videókat nem tárolja hosszú távon a Facebook.

facebook-continuous-live-video-api

A videó készítőinek lehetősége van beállítani, hogy kikhez érjen el a közvetítés. Van földrajzi és kor korlátozás, így kiválasztható, mely célcsoportnak és régiónak legyen elérhető az élő videó a hírfolyamban. Az új funkció lehetőséget nyújt több kamera kezelésére, illetve az hozzáadott grafikai elemek megjelenítésére.

A folytatólagos élő videók használhatók hosszabb rendezvények, események közvetítésére, illetve akár ténylegesen egy madárfészek életének követésére is.