A Facebook szerint több, mint 2,5 millió új csoportot hoztak létre a felhasználók a tavalyi év minden egyes napján. Ez ugyan első pillantásra túlzónak tűnhet, mégis hiteles adat. A Facebook ugyanis minden olyan kapcsolatot figyelembe vesz a csoportok statisztikájának elkészítésénél, amelyben többször kölcsönhatásban lépnek a felhasználók egymással, vagyis a csoportos csevegéseket is csoportként veszi figyelembe.

A legnagyobb közösségi csatorna a márkák aktivitását is a csoportok irányába próbálja meg terelni, erről “7 érv, amiért a márkádnak Facebook csoportot kell indítania” című bejegyzésünkben írtunk korábban.

Új admin funkció a csevegő csoportoknál

A Facebook csoportoknál már megszokott admin funkciót, hamarosan a Messenger csevegő is megkapja, amivel még szofisztikáltabb kommunikáció alakulhat ki a platformon.

“Az új adminisztrátori funkció a Messenger esetében is lehetővé teszi majd az új tagok jóváhagyását, mielőtt még azok csatlakoznának a csoportos csevegéshez. Ez különösen hasznos lehet majd a nagyobb csoportos csevegések esetében, ahol külső tag szeretne csatlakozni a beszélgetéshez. Így például egy barát meglepetés születésnapi buliját szervezve, elkerülhető lesz a szervezők lebukása. Az adminok képesek lesznek továbbá arra is, hogy bármely tagot eltávolítsák a csevegésből, ha annak viselkedése nem megfelelő lenne.”osztotta meg a Facebook.

Az admin funkció opcionális lesz a Messengeren

Alapesetben a funkció ki lesz kapcsolva, azonban ha szükséges, akkor a csoport létrehozója bármikor aktiválhatja azt egy klikkeléssel és máris megkezdheti az akár 250 főre nőtt csoportos csevegés “megtisztítását” a nem kívánatos tagoktól.