Frissített és közérthetőbb felhasználási feltételeket, valamint adatvédelmi szabályzatot vezet be a Facebook, melynek köszönhetően a felhasználók sokkal inkább képesek lesznek ügyelni személyes adataik védelmére a jövőben.

Fontos! A Facebook a módosítás keretein belül semmiféle többlet jogosultságot nem fog kérni a személyes adatok gyűjtésére, vagyis nem arról van szó, hogy korábbi hibáit el akarná tussolni a kék óriás. A módosítás valóban a felhasználók érdekeit szolgálja.

A változtatások a Messenger és az Instagram alkalmazásokban felhasznált adatokra is vonatkoznak majd, hiszen mindkét platform szabályzata megegyezik az anyavállalatéval és ez a jövőben is így marad.

A magyar felhasználók természetesen – a korábbiakban megszokott módon – magyar nyelven olvashatják el és hagyhatják jóvá az megújult felhasználási feltételeket és az adatvédelmi szabályzatot is.

A változtatások egyáltalán nem érintik (vagy módosítják) a felhasználók korábban beállított személyes adatvédelmi kérdéseit, de plusz elemként megjelenik bennük a Live videókra és a Marketplace-ra vonatkozó kérdések jogi tisztázása.

A Facebook a 2018. április 4-i publikálás után egy héten át várja a felhasználók visszajelzését az új feltételekkel és szabályzattal kapcsolatban, és ezek figyelembevételével fogja kialakítani a végleges verziót.