Egy számítógép, több Facebook-fiók és még több bosszúság. Ugye ismerős a szituáció?

Magyarországon is sok családban előfordul, hogy a Facebook-fiókok száma meghaladja a rendelkezésre álló számítógépek mennyiségét. Így amikor valaki megkaparintja végre a számítógépet, akkor bosszankodva elkezdhet kilépni a másik családtag fiókjából, majd belépni a saját oldalára. Ez pedig nagyon bosszantó jelenség! Sőt, ha csak az üzeneteket vagy értesítéseket szeretné megnézni, akkor duplán kell végig menni a ki- és belépési folyamaton, hiszen vissza is kell jelentkezni a korábban felhasznált fiókba.

Ennek most azonban vége lehet! 🙂

A Facebook ugyanis már felismerte a jelenséget és egy olyan új funkciót kezd elérhetővé tenni, amivel egyrészt könnyebben jelentkezhetünk át egyik fiókból a másikba, másrészt pedig átjelentkezés nélkül is láthatjuk, érkezett-e új értesítésünk. A funkció még nem mindenki számára érhető el Magyarországon, azt folyamatosan vezeti be a Facebook.

 

A „Gyors kijelentkezés” funkciót a „Kezdőlap” felirat mellett találjuk, ahol egy piros pötty jelzi a felhasználóknak, ha a másik fiókban friss értesítés van. Így nem fordulhat elő többé, hogy feleslegesen jelentkezünk ki és be.

Amennyiben elmentjük a jelszavakat, akkor másodpercek alatt, néhány klikkel elintézhetjük a folyamatot. Arra azonban fontos figyelni, hogy a számítógép birtokában ezt bárki más is megteheti. Csak olyan gépen „élesítsük” a funkciót, amely tulajdonosában feltétlenül megbízunk és ami nem kerülhet illetéktelen kézbe.

Forrás: Be Social