Az FBI kémelhárító részlege a jelek szerint új módját választotta az kémek feltérképezéséhez, ugyanis hirdetésekben kéri a lakosság segítségét, hogy orosz kémeket találjon. A reklámok Washington D.C. körzetében futnak, és úgy tűnik azt is egy lehetséges opcióként látják, hogy a kémek maguk jelentkeznek majd, bár abban bíznak, hogy olyanok válaszolnak a hirdetésre, akik feltételezhetően kémekkel kerültek kapcsolatba. 

Az FBI azt mondja, hogy nem kommentálhatja, hogy van-e arra vonatkozóan konkrét számuk, hogy hány kémet keresnek, de azt megerősítették, hogy valószínűleg több orosz kém is tevékenykedik a környéken, akik nagy veszélyt jelentenek az Amerikai Egyesült Államok és szövetségeseik biztonságára, illetve arról is biztosították a CNN-t, hogy nem erre a módszerre alapozzák a munkájuk sikerét, ez csak az információk beszerzésének egyik módszere. 

A hirdetések között szerepel egy férfi, aki egy hídon kel át, alatta pedig egy felirat oroszul, miszerint el kell kezdeni hidakat építeni. Vagy egy sakktábla, ami alatt az orosz felirat azt mondja, hogy ideje neked lépni, vagyis az FBI valóban arra számít, hogy néhány kém önként jelentkezik, és feladja magát. 

Forrás: Adweek