A Facebook Live videós szolgáltatása korábban elérhetővé vált minden oldal számára, ezáltal ha nem is rohamtempóban, de elkezdtek növekedni az élő tartalmak.

Eddig lehetett okostelefonról közvetíteni egyszerűen élő videót, a jövőben azonban sokkal szokatlanabb eszközök is szolgáltathatnak tartalmat, például egy drón is. Az F8-on bejelentésre került a Live API, ami lehetőséget nyújt arra a felhasználóknak, hogy teljesen új készülékekről közvetlenül továbbítsák élőben a videókat a Facebookra.

facebook-live-api

A Live API mögé 14 cég állt be első körben (Cape Productions, DJI, Foxtales, Grabyo, GroovyGecko, iStreamPlanet, Mevo, Ooyala, StreamShark, Telescope, VidiU Pro, Vidpresso, Wirecast, Wowza), ezek segítségével biztonsági kameráról, drónról is lehet majd közvetíteni, de elérhetővé válhat akár a videók valósidejű szerkesztése, valamint több más funkció előtt nyílik meg az ajtó.

Az F8 fejlesztői konferencia nyitóbeszédén egy DJI Phantom 4 is részt vett, amely máris élőben közvetítette az eseményeket. A drónok piacán nagynak számító brand bejelentette, hogy a Facebook Live támogatás április végén kerül be a DJI GO mobilalkalmazásba és használható lesz az applikációval kompatibilis modellekkel, amelyek elsősorban a Phantom, illetve Inspire szériát takarja. Ez azt jelenti, hogy a tulajdonosok akár már tavasszal elkezdhetik a Facebookon élőben közvetíteni a drónokkal készült légi felvételeket.

facebook-live-api-2

A Mevo is bejelentette, hogy övé az első kamera, ami támogatja a Facebook Live közvetítést. A videó közvetítése során iPhone-ról egy alkalmazás segítségével szerkeszthető lesz a videó, ezáltal sokkal professzionálisabb anyagok készülhetnek.