A Facebook még egy videós témára lecsapna, a gamingre.

A közösségi oldal bejelentette, hogy a World of Warcraft készítőjével, a Blizzarddal kötött megállapodása révén a fejlesztő játékaiba beköltözik a Facebook login, illetve az élő videóban lesznek a kiadó címei streamelhetők, köztük a hamarosan érkező, sokak által várt Overwatch is.

facebook-live-overwatch

A Blizzard játékaival szórakozó felhasználók bejelentkezhetnek majd a Facebook fiókjukkal, ezzel lehetőség lesz megtalálni a barátaikat is, illetve megoszthatnak hírfolyamukon a in-game eseményeket. A Facebook Live API is integrálásra kerül a játékokba, így egyszerűen közvetíthető lesz a közösségi oldalon a gameplay élőben.

A Facebook ezzel ingoványos terepre téved. Az élő videójáték közvetítések legnagyobb szereplője jelenleg az Amazon kezében lévő Twitch, amely szolgáltatásait havi szinten 100 millió felhasználó veszi igénybe. A másik nagy szereplő a Google, amely a YouTube Gaminget indította el a tavalyi év során. A Facebook játékokat 650 millió felhasználó használja jelenleg, ami hatalmas potenciál lehet a jövőben, amennyiben más tartalmakba is bekerül a Live API.