A Facebook Messenger fejlesztését felügyelő David Marcus saját profilján jelentette be az üzenetkezelő platform újításait, valamint néhány statisztikai adatot.

facebook-messenger-900-000-felhasznalo

A Messenger jelenleg már 900 millió havi aktív felhasználóval rendelkezik, azaz a Földön nagyjából minden nyolcadik ember használja a Facebook ezen szolgáltatását. Az emberek havi szinten több, mint 1 milliárd üzenetet váltanak az üzleti oldalakkal.

facebook-messenger-codes-1

 

Két új szolgáltatás vált elérhetővé a kommunikációs platformban, ezek a felhasználók közötti gyors kapcsolatot hivatottak segíteni. A Messenger Codes és az új rövid linkek segítik a beszélgetés megnyitását a felhasználók között. Minden Facebook oldal kap egy köralakú QR kódhoz hasonló képet, ezt telefonon az applikációval lefotózva a felhasználók közvetlenül tudnak üzenetet küldeni. Szintén hasznos az m.me/[yourusername] rövidített link, ahol az URL-be beillesztve a saját felhasználónevet azonnal elérhető az androidos és iOS Messengeren belül az adott profilhoz, vagy oldalhoz kapcsolódó chat lehetőség.

facebook-messenger-codes-2