Ma startol a Facebook fejlesztői konferenciája, amely a hét hátralévő napjaira valószínűleg sok érdekességet tartogat számunkra. A Dropbox nem várta meg az F8-at, még ezt megelőzően jelentette be, hogy felhő-alapú háttértár szolgáltatása integrálva lett a Messengerbe. Ezentúl lehetőség van média fájlok, vagy dokumentumok megosztására az ismerősök, vagy csoportok számára a cloud szolgáltatásból.

Amennyiben az okostelefonra, vagy táblagépre előzőleg telepítésre került a Dropbox alkalmazás, akkor a Messengerben a beszélgetésnél csak a More gombot kell megérinteni, majd a listában kiválasztani az alkalmazást. Amennyiben nincs telepítve az applikáció, először ezt fogja a Messenger is felajánlani. A Dropbox integrációja Androidon és iOS-en is elérhető.

facebook-messenger-dropbox

A Messenger alkalmazásai között a Dropbox kiválasztása után azonnal látható a bejelentkezett felhasználó fájlrendszere, benne a feltöltött tartalmakkal és ott lehet kiválasztani amit a chaten továbbítani akarunk. A megjelölés után második körben megerősíthető, vagy elvethető a tartalom küldése. Egyszerre egyetlen egy fájl osztható meg, több nem. A képek, GIF-ek, illetve videók előnézetben jelennek meg a beszélgetésben, míg más típusú fájlokhoz a Megnyitás gomb társul.

Forrás: Dropbox, Facebook