A Facebook frissített közösségi alapelvei mostantól tartalmazzák azokat a belső irányelveket is, melyek alapján a vállalat moderátorai eldöntik, milyen káros tartalmakat kell eltávolítaniuk az oldalról. Elérhető lesz továbbá egy új típusú fellebbezési folyamat is, amelynek segítségével a felhasználók jelezhetik a moderátorok felé, ha véleményük szerint a Facebook hibát követett el egy adott tartalom eltávolításával kapcsolatban.

“Az egyik leggyakrabban feltett kérdés az, hogy mi alapján döntünk arról, mit engedélyez a Facebook és mit nem. Ezek a döntések központi jelentőséggel bírnak, hiszen általuk biztosított, hogy a Facebook biztonságos hely legyen, ahol a felhasználók szabadon megvitathatják a nézeteiket. Ma egy lépéssel még tovább lépünk, és közzé tesszük azokat a belső iránymutatásokat, amelyeket a közösségi irányelvek érvényesítéséhez használunk” osztotta meg blogbejegyzésében a Facebook.

A Facebook közösségi alapelvei ezen a linken érhetők el bárki számára a saját nyelvén.

A kifogásolható tartalmak kiszűrésén egyébként 7500 tartalomszerkesztő dolgozik, napi 24 órában, 40 különböző nyelven, akik persze néha hibákat is elkövetnek. Ennek kontrollálására bevezetnek egy új típusú fellebbezési folyamatot, amely még hatékonyabbá teheti a jövőben a szűrést. Ha egy fotót, videót vagy bejegyzést távolít el a Facebook, akkor a felhasználó fellebbezéssel élhet, azaz lehetőséget kap arra, hogy a platform moderátorai 24 órán belül újra felülvizsgálják a döntést.

Forrás: Facebook