Közel egy évvel az eredeti megjelenés után a Facebook elindította a Moments nevű fotómegosztó alkalmazás új változatát, ami az európai és kanadai piacra készült. Ebben egy jelentős különbség van a korábbi, USA-ban elérhető kiadáshoz képest, kimaradt az arcfelismerés és a vele járó intelligens fotókezelés.

A Moments alkalmazásba feltölthetők az okostelefonon tárolt fotók és azok megoszthatók azon ismerősökkel, amelyeken ők is szerepelnek. Az eredeti, amerikai kiadásban megtalálható a Facebook arcfelismerő rendszere, ami alapján automatikusan történhet a személyek megjelölése. Ezt támadta meg tavaly az Európai Unió és Kanada bírósága, amikor úgy döntöttek, hogy a rendszer sérti az adatvédelmi törvényeket.

facebook-moments

Az új, átalakított verzió már a képeken szereplő arcok manuális azonosítására kéri a felhasználókat. Ebben segítséget egy olyan eszköz nyújt, amely a fotókon szereplő arcok alaptulajdonságai alapján keres hasonlóságokat, mint a szemek és fülek közötti távolság, azonban ezen esetekben sem tesz említést a személy nevére.

A leválogatott képeket többféle módon lehet csoportosítani a Facebook Moments-ben, így kereshető egy személyt tartalmazó fotók, vagy helyekre is lehet szűrni.

facebook-moments-2

Forrás: Techcrunch