Facebook oldal adminisztrátorok: vigyázat! Nem létezik olyan, hogy „Rajongói Oldal Azonosítási Program” és az üzenetben érkező instrukcióknak a követése, amelyek azt állítják, hogy a Facebook Security-től származnak, hamisak: egy adathalász rendszer próbálja így feltörni a belépési adatokat – figyelmeztet az AllFacebook és az InsideFacebook.

Hoax-Slayer számolt be a jelenségről, amely arra próbálja rávenni az oldal adminisztrátorokat, hogy kattintsanak bizonyos linkekre és válasszanak ki adott 10 jegyű biztonsági kódokat, figyelmeztetve arra, hogy az oldalaikat ideiglenesen felfüggeszthetik, ha ezt nem teszik meg május 30-ig.

FanPageVerificationProgram1

Az üzenet (szerkesztés nélkül) a következő:

„Kedves Facebook felhasználó,

Azért kapod ezt az üzenetet, hogy értesítsünk a Facebook új biztonsági funkciójára, melynek neve „Rajongói Oldal Azonosítási Program”.

Miután sok rajongói oldalt loptak el mostanában, nem maradt más választásunk, mint örökre kitörölni ezeket és elő kellett állnunk egy eredeti megoldással a rajongói oldalak biztonságát illetően.

Szerenécsre a te rajongói oldalad sok lájkot gyűjtött össze és magas minőségű tartalmat biztosít, amely alkalmassá tesz erre a programra.

A folyamat elvégzéséhez ki kell választanod egy 10 jegyű számot (bármely szám lehet) és ez a szám lesz kirendelve neked biztonsági kódként. Ez a kód lesz az új jelmondat minden fontosabb változtatáskor a rajongói oldaladon, így az admin szerepeknél és más fontos beállításoknál.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a folyamat csak 2013.05.30-ig nyitott és kötelező a teljesítése. Ha ezt nem teszed meg, a rajongói oldalad ideiglenesen felfüggesztésre kerül, mivel nem biztonságosnak tekintjük majd a nagyközönség nézőpontjából.

Arra kérünk, kövesd az alábbi linket a folyamat elvégzéséhez: […]

Facebook Security”

FanPageVerificationProgram2

A nem gyanakvó oldal adminisztrátorokat ezután egy oldalra viszi a link, amely arra kéri őket, hogy adják meg belépési információikat is, amikor a 10 jegyű „biztonsági kódot” választják ki, jelezte Hoax-Slayer, amellyel a bejelentkezési adataikat az adathalászok részére bocsájtják.

A figyelmes Facebook felhasználóknak tudnia kellene nem bedőlni az ilyen átveréseknek azzal, hogy észreveszik, az ilyenkor használt URL címek nem Facebook.com URL címek és az is eszükbe juthat, hogy a Facebook sosem küldene ki egy üzenetet tele nyelvtani hibákkal.

Oldal adminisztrátorok: Ti már kaptatok Facebook üzenetet a „Rajongói Oldal Azonosítási Programról”?