A Facebook ismét változtatott a hírfolyam algoritmusán. A legújabb verzió kevesebb szöveges posztot fog mutatni az oldalaktól, de többet a felhasználóktól. Az oldal adminoknak jó hír az, hogy így nagyobb eséllyel jelennek meg majd a média-, illetve linkalapú státuszfrissítések – írja a TechCrunch.

Egy blogbejegyzésben olvashatunk a Facebook tesztjéről, amelynek eredményeképpen arra jöttek rá, hogy minél több egyszerűbb, csak szöveges állapotfrissítést látnak az emberek, annál többet osztanak meg. Sőt, a kezdeti tesztek azt mutatták, hogy naponta átlagosan 9 millióval több státuszfrissítést írnak naponta.

Az oldalak esetében azonban nem ugyanezek az eredmények születtek, ezért döntött úgy a Facebook, hogy az ő szöveges posztjaikat a háttérbe szorítja.

Tehát mit tehetnek az adminok, hogy pótolják ezt a forgalmat?

A nyilvánvaló váltás mellett, miszerint több média-, illetve linkalapú tartalmat osztanak meg, a Facebook javasolja a linkmegosztó eszköz használatát a link szövegként való beágyazása helyett a frissítésben (első példa), mivel az gazdagabb médiaélményt ad a felhasználónak (második példa).

A múlt hónapban tett változtatások után a hírfolyam több linket mutatott. Pletykák szerint a közösségi háló mindezt azért teszi, mert egy „Flipboard-szerű” felületté akar válni a közeljövőben.

Itt olvashatjátok az eredeti bejelentést.