A Facebook bővíti jogi csapatát- mondhatni jó időzítéssel, ráadásul a legjobb helyről érkezik a segítség. Paul Grewal bíró csatlakozik a közösségi oldalhoz június végén, mint helyettes jogtanácsos.

A szakember 2010 decembere óta Észak-Kalifornia kerületi bírója. Érdekesség, hogy januárban még több jogi esetben is eljárt a Facebook ügyeiben. Ő volt az, aki ítéletet hozott akkor, amikor a szülők próbáltak hozzáférést kapni az elhalálozott lányuk üzeneteihez, illetve a külső fejlesztők felhasználói adat hozzáférési ügyeiben is döntött.

dreamstime_s_33983966

Grewal úgy nyilatkozott új munkájával kapcsolatban, a Facebookhoz történő csatlakozása egy egyedülálló lehetőséget biztosít számára, hogy olyan bonyolult jogi és politikai kérdéseken dolgozzon, amelyek világszerte több milliárd embert befolyásolnak különböző módokon. Az új főnöke, Colin Stretch szerint Paul száznál is több esetben járt el bíróként, amivel hírnevét átgondolt szakemberként alapozta meg. A mély szakértelme rendkívül fontos, nem csak a Facebooknak, hanem az egész iparnak.

Forrás: The Recorder