Mark Zuckerberg kétnapos kongresszusi meghallgatásán is szóba került az oly sok felhasználót érintő piaci pletyka, miszerint a Facebook a jövőben elindíthatna egy prémium felhasználóknak szóló, teljesen hirdetésmentes szolgáltatást, amelynek használatáért fizetni kellene. Kérdés, hogy mennyit. Feltételezve persze, hogy valaha meglépi ezt a vállalat…

Az átlagos piaci alapú szolgáltatások 8-12 dollárba kerülnek havonta, ami nem igazán terheli meg a felhasználók büdzséjét, főleg a nyugat-európai országokban és a tengerentúlon.

A Techcrunch előzetes számításai szerint a Facebook körülbelül havi 11-14 dollár között kínálhatná a fizetős szolgáltatását. De hogyan kalkulálták mindezt ki?

Tavaly a Facebook 239 millió felhasználó segítségével 19,9 milliárd dollárt állított elő, amelyet ha kompenzálni kellene, akkor fejenként 7 dollárral lehetne számolni. Ez a minimum ár, amit ha duplázunk (14 dollár) akkor akár valós motivációja is lehetne a Facebooknak arra, hogy elkezdjen komolyan gondolkodni a prémium szolgáltatás bevezetésén.

Kérdés, hogy fizetnének-e ennyi pénzt a felhasználók érte, akár éveken keresztül is.

Forrás: WERSM