Azt követően, hogy a Facebook minden felhasználója számára elérhetővé tette az élő videók készítésének lehetőségét, bejelentett egy új funkciót is, amely ehhez köthető. A Facebook Search került kibővítésre, így már nem csak népszerű szavakra, vagy emberekre lehet rákeresni, hanem videós tartalmakra is.

A Trending Topics, azaz népszerű témák között a frissítéssel felbukkannak az éppen futó videók, ráadásul azok kapnak egy piros hátteres Live címkét is, hogy jobban kiemelkedjenek a többi találat között. Persze ahhoz, hogy ezt megtaláljuk, a témában kell keresni a Facebookon.

facebook-live-trending-search

Készül egy dedikált kereső felület is ahhoz, hogy az élő videók között lehessen böngészni, mintha az csak egy hatalmas gyűjtő oldal volna. Ezzel a funkcióval az ígéretek szerint minden olyan élő videó megtalálható lesz, amely hozzáférhető bárki számára. Természetesen a kulcsszavakkal tovább szűkíthetők a tartalmak típusai. A videó kereső a mobil alkalmazásokba (iOS és Android) fog bekerülni, de hogy mikor, azt hivatalosan nem tudni még.

facebook-video-search

Az új keresési formák hasznosak és hiánypótlók, főleg azért, mert korábban csak a hírfolyamban, vagy feliratkozás után értesítéseiben találkozott a felhasználó az élő közvetítésekkel.

Forrás: Facebook