Amikor márciusban a Facebook jelentkezett a megújult hírfolyammal, a közösségi háló annak erősen vizuális természetét igyekezett kihangsúlyozni a márkák számára. A most bejelentett frissítések pedig segíthetnek nekik, hogy még több figyelmet ragadjanak meg: megállapodást kötöttek a Shutterstock nevű fényképész ügynökséggel és képkönyvtárral, amelynek köszönhetően milliónyi kép válik használhatóvá a hirdetésekben. A Pages Manager iOS és Android verziói is frissülnek, így az oldal adminisztrátorok egyetlen poszthoz is több fotót tölthetnek fel – összegzi az AllFacebook.

Jövő héttől kezdve a Shutterstock könyvtárának több millió képe lesz elérhető ingyenesen, melyek felhasználhatóak lesznek minden Facebook hirdetési formátumban. A képekre rá lehet keresni, valamint közvetlenül is elérhetőek a közösségi háló hirdetéskészítő eszközén belül.

FacebookShutterstock

A Facebook újraszabott képfeltöltője lehetővé teszi az oldal adminoknak, hogy válogassanak az oldal fotói, a korábbi hirdetésekben használt képek és a Shutterstock termékei között, majd mindet szimultán tölthetik fel kiválasztás után és nem utolsó sorban szimultán hozhatnak létre egyszerre több hirdetést, több képpel. Az oldal aminok teszteket is futtathatnak, hogy megnézzék, mely képek növelik a kampányiak teljesítményét. Ez a változás csütörtökön lép életbe.

MultipleImageUploads

Végül pedig a Pages Manager applikáció, amely frissült iOS-en és Androidon is, szintén használható arra, hogy az adminisztrátorok egyetlen poszthoz több képet töltsenek fel. Az alkalmazás használatával szerkeszthetik a már létező adminokat és újakat is adhatnak hozzá azokhoz az oldalakhoz, amelyeket kezelnek.

PagesManagerUpdate0813AndroidiOS

Az iOS applikáció ezen kívül engedi az adminoknak azt is, hogy új oldalakat és eseményeket hozzanak létre, míg az Android alkalmazásban megjelölhetnek felhasználókat a hozzászólásokban, továbbá követhetnek releváns oldalakat a hírfolyamban.

Oldal adminok: mit szóltok az új funkciókhoz?