Az Instagram rajongók egyszerűen imádják a Stories-t, amely naponta több mint 300 millió felhasználót vonz a platformra. Az anyavállalat, a Facebook is felkínálja ezt a funkciót, ám ott máig nem történt meg a várakozásoknak megfelelő áttörés. A Facebook felhasználók ugyanis sokkal nehezebben vehetőek rá arra, hogy naponta képes vagy videós történeteket osszanak meg ismerőseikkel.

Új tesztek a Facebook Stories népszerűsítésére

Három új ötlet érkezik a Facebook boszorkánykonyhájából, amellyel a fejlesztőcsapat felvirágoztatná a Facebook Stories-t. Ha a tesztek sikerrel zárulnak, akkor a következő újdonságokkal bővülne a Stories eszköztára:

1. Amikor mobilról frissíted az állapotodat, akkor az alkalmazás megnyit majd egy kamera ablakot, ahol felkínálja neked a legfrissebb fényképeidet.

2. Facebook-kamera használata esetén a Stories lesz az alapértelmezett beállítás a tartalmaid megosztásánál.

3. Új designt kap a Facebook Stories, amely jobban felhívhatja a felhasználók figyelmét a platform adta lehetőségre.

További érdekesség, hogy a három tesztet három különböző közönségen végzik. Az első és harmadik tesztet csak a felhasználók kis csoportján, a másodikat pedig a Dominikai Köztársaságban.

Ha sikerül a Facebook terve és a Stories-t tömegesen kezdenék el használni a rajongók, akkor onnan csupán egy lépés választaná el bennünket attól, hogy a fél világ belépjen a virtuális (VR) és augmentált valóságba (AR).

Forrás: Social Media Today