Sajnos a Facebook oldal adminoknak van egy közös és gyakori problémája – szükségük van alvásra. Ez pedig azt jelenti, hogy mindig lesz egy ablaknyi lehetőség a „trolloknak” és a „spamelőknek” arra, hogy ámokfutást rendezzenek a Facebook oldalukon. Szerencsére azonban a Facebook lehetővé teszi a közösségi menedzsereknek, hogy beállítsanak egy káromkodásszűrőt, ami automatikusan monitorozza mások posztjait az oldalukon – írja a Business2Community.

Ebből a hasznos közösségi média oktatóvideóból megtudhatod, hogyan lehet beállítani az oldalad moderációját és megtalálni a spameket a tevékenységnaplódban. Ne felejtsd el, hogy ez két különböző eszköz, amelyeket a káromkodások kiszűrésére használhatsz a rajongói oldaladon!

Káromkodásszűrő

Ennek a szűrőnek a használatával választhatsz, hogy akarod-e blokkolni a káromkodásokat az oldaladon és, hogy milyen mértékben. A Facebook meghatározza, mi blokkolható a leggyakrabban bejelentett szavak és a közösség által durvának jelölt kifejezések használatával. Ide tartoznak azok a poszttípusok is, amelyeket oldal adminként elrejtettél.

A legjobb a legerősebb beállítást választani, hogy az oldalad biztonságban legyen.

Oldalmoderálás

Ez lehetőséged ad olyan kulcsszavak megadására, amelyeknek az oldaladon való megjelenését blokkolni szeretnéd. Ha ezek valamelyikét használják egy posztban vagy hozzászólásban, automatikusan spamként lesz megjelölve.

Meglepődnél, mennyi káromkodáslista található meg egy egyszerű Google kereséssel. A Te dolgod, hogy mennyit használsz ezekből.

A tanulság

Mindig jó ötlet naprakészen tartani az oldalmoderációt új kulszszavakkal vagy szlenggel, amit idővel felfedezel. Van, amelyik szándékosan félregépelve vagy számokkal kiegészítve [elsősorban angol kifejezéseknél] is értelmes, ezeket is vedd fel a listádra. Bár ez időigényes lehet, ne felejtsd el, hogy a trollok okosak és megtalálják a módját az oldalad zaklatásának, így hosszú távon megtérül majd a befektetésed.

Azt se felejtsd el, hogy a káromkodások kulcskifejezéseit, ha képeken jelennek meg, a fenti szűrők sem tudják megtalálni, ezért a közönségedtől függően ajánlott naponta ellenőrizni az oldaladat.